Veckans Recept!




Lägg till bildtext

Lägg till bildtext

Lägg till bildtext
Lägg till bildtext


Kycklingpaj

Kycklingpaj
Vilken paj! Smakerna från kyckling, paprika, riven ost och vår peppriga sås blandar sig perfekt.

Ingredienser

3 dl vetemjöl
125 g Arla smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
Arla smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  • Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär kycklingen i mindre bitar.
  • Strimla purjolöken.
  • Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.
  • Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
  • Låt svalna något.
  • Kärna ur och tärna paprikan.
  • Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
  • Servera med sallad.
Arla Köket
 







Vecka 43







Vecka 42




Vecka 41