![]() |
Lägg till bildtext |
![]() |
Lägg till bildtext |
![]() |
Lägg till bildtext |
![]() |
Lägg till bildtext |
Kycklingpaj

Vilken paj! Smakerna från kyckling, paprika, riven ost och vår peppriga sås blandar sig perfekt.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
125 g Arla smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
Arla smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl Arla Köket riven ost, gratäng
Vecka 42
Vecka 41
125 g Arla smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
Arla smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl Arla Köket riven ost, gratäng
Gör så här
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Strimla purjolöken.
- Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.
- Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
- Låt svalna något.
- Kärna ur och tärna paprikan.
- Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
- Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
- Servera med sallad.

Vecka 43
Vecka 42
Vecka 41